HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

WEBDATANET: nemzetközi hálózat az online kutatásmódszertan vizsgálatára

2012.10.08. 06:42 pinter.robesz

Pár éve részt vettem egy nemzetközi hálózatban a COST (European Cooperation in Science and Tecchnology) égisze alatt, ami a szélessávú internet társadalmi hatásaival foglalkozott. A COST egy olyan európai együttműködés, amely a kutatók közötti kapcsolatépítést támogatja rendszeres találkozókkal, kiadványok megjelentetésével, konferenciák finanszírozásával, bár magáért az elvégzett munkaért közvetlenül nem fizet. Nagy presztizs és kiváló lehetőség részt venni a COST akcióiban, amelyek általában évekig tartanak és adott témával foglalkoznak.

A napokban elfogadták jelentkezésemet egy újabb COST Akcióba, a WEBDATANET-be, amely a web-alapú adatgyűjtés módszertani kérdéseivel foglalkozó kutatókat fogja össze (jelenleg) 22 európai országból. Röviden a hálózatról:

"WEBDATANET is a unique multidisciplinary European network bringing together leading web-based data collection experts, (web) survey methodologists, psychologists, sociologists, linguists, economists, media researchers, Internet scientists and public opinion researchers from 22 European Member States.

By addressing methodological issues of web-based data collection (surveys, experiments, tests, non-reactive data collection, and mobile Internet research) and fostering its scientific usage WEBDATANET aims to contribute to the theoretical and empirical foundations of web-based data collection, stimulate its integration into the entire research process (i-science), and enhance the integrity and legitimacy of these new forms of data collection"

Az első találkozó, amin már magyar delegáltak is részt vesznek (így jómagam is), idén november közepén Ljubljanában lesz. A jövőben tervezem, hogy az újraélesztett CAWI blogon rendszeresen be fogok számolni a hálózat működéséről, az izgalmasabb eredményekről, érdekes kiadványokról, tartalmas rendezvényekről. A WBDATANET működése előreláthatólag 2015-ig júniusáig tart, szóval évekre lesz muníció a témában.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás internet hálózat módszertan WEBDATANET COST

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr174817329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása