HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Online kvantitatív kutatás: a legnagyobb mind között

2012.11.06. 17:30 pinter.robesz

Kevesen tudják, hogy évek óta az online kutatási módszertan a legnagyobb a bevételeket tekintve a világon. A több, mint 20%-os bevételarányos részesedés az online kutatás érettségét és széleskörű elterjedtségét, elfogadottságát mutatja. Persze Magyarországon részben az alacsonyabb internet penetráció miatt, részben az offline módszertannal készülő kutatások nyomott árazása miatt kevésbé nyert teret eddig, mint a nyugati piacokon.

Az online kvantitatív kutatásokon belül is kiemelten fontos a paneles, kérdőíves kutatás, ez a zászlóshajója az online kvantitatív metodológiának. E mellett még léteznek címlistás és ún. banneres (vagy nyitott) kutatások is, amelyek professzionális környezetben kevésbé elterjedtek, de például az egyetemi szférában (főleg a szakdolgozó diákok körében) nagy népszerűségnek örvendenek.

A korábbi, online kvalitatív módszerekről szóló előadásom után ezúttal a kvantitatív módszerekről adtam elő a Budapesti Gazdasági Főiskola külföldi hallgatóinak, angol nyelven. A téma látszólag szárazabb, valójában szakmailag nem kevésbé izgalmas kérdéseket vet fel.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás panel előadás online piackutatás access erasmus módszertan kvantitatív kérdőíves

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr264893147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása