HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Hasznos irodalmak az infokommunikáció kutatásában

2009.01.17. 23:23 pinter.robesz

A piackutatók legtöbb esetben primer adatforrásokkal foglalkoznak, és azokat az adatokat elemzik, amiket maguk gyűjtöttek össze. Az adatok tágabb kontextusba helyezésekor azonban szükség lehet szakirodalomra. Ehhez nyújthat segítséget Leslie Haddon a London School of Economics médiakutató tanárának tavaly év végén frissített bibliográfiája, amely több témában összegzi a jelenleg kurrens és hozzáférhető szakirodalmat az infokommunikáció terén.

Az általa csoportosított témák (összességében több száz hasznos tanulmányt felsorolva):

Érdemes ellátogatni az oldalra és böngészgetni, a belinkelt tanulmányokról pedig másolatot elmenteni csak a biztonság kedvéért. Később még jól jöhet.

1 komment

Címkék: telefon pc internet szakirodalom ict infokommunikáció leslie haddon mobiltelefónia ikt

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr68884481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vyk 2009.03.22. 16:46:45

Szeretnék egy nagyon érdekes és hasznos tanulmányt ajánlani nektek.
www.homodigitalis.hupont.hu

A homo digitalisról, vagyis a modern kor emberéről illetve megváltozott szokásrendszeréről szól. Valóban érdekes és olvasmányos.

"A homo digitalis, vagyis a modern kor embere a tér és idő szabadságát kapta meg az új évezredben. Ott áll egy forradalmian globális változás küszöbén, ami olyan változásokat generál, mely kétségkívüli hatással lesz az emberi kommunikáció jövőjére."
süti beállítások módosítása