HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Nehéz idők jönnek? A Morgan Stanley elemzése a piackutatásról és a válságról

2009.10.21. 17:21 pinter.robesz

Nagyon érdekes cikk jelent meg a Research Live-on a Morgan Stanley elemzése nyomán a piackutatás és a válság kapcsolatáról: ”Pressure from online alternatives ‘could stunt research recovery’” címmel. Látszólag az online kutatás van a fókuszban, valójában az árazás, az ügyfelek költségmegtakarításai, az értékhozzáadott szolgáltatások iránti kereslet visszaesése és a hagyományosan piackutatás intenzív iparágak (pl. FMCG, autóipar, pénzügy, IT/tech, média) gyengélkedése.

A cikk szerint a klasszikus piackutató cégek sokkal lassabban fognak magukhoz térni a válságból, mint sokan gondolták, mivel az olcsónak kikiáltott adatfelvételi technikák (mint amilyen Nyugaton az online is) alacsonyan tartják az árat. Az adatfelvételi árak csökkenésének ellensúlyozásaként megjelent növekvő fontosságú értékhozzáadott elemzéseket viszont kevesen hajlandóak megfizetni.

Mindeközben állnak a piacok, például senki nem akar igazán új nagy területeket meghódítani (mint a korábbi évtizedekben), nem változik akkorát néhány iparág, mint korábban (pl. dereguláció, globalizáció hatásaira), amihez sok piackutatásra lenne szükség. Szóval érdekes összefüggésekre mutat rá az anyag, nagyon érdemes elolvasni.

1 komment

Címkék: válság piackutatás online kutatás morgan stanley

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr611465817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forecast Research - www.forecast.hu · http://piackutatas.blog.hu 2009.10.22. 12:12:24

Tényleg érdekes írás, akit érdekel, hamarosan elolvashatja magyarul a teljes cikket nálunk, a Piackutatás blogon (jelenleg van fordítás alatt):
piackutatas.blog.hu

Ezen kívül is sok Research-live hír, cikk van már jelenleg is a blogon (magyarul) és a jövőben is minden érdekesebb cikket közlünk majd.
süti beállítások módosítása