HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Piackutató képzés indul a MÜTF-ön

2008.09.03. 23:59 pinter.robesz

Néhány napja jött a Piackutatók Magyarországi Szövetségének (PMSZ) hírlevele (egész pontosan augusztus 29-én), hogy gyakorlatorientált piackutatási képzés indul a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF). Bár még csak három napja vagyok piackutató és a Szonda nem tagja a PMSZ-nek (mivel a Professzionális Piackutatók Társaságának alapító tagja), mégis tanárként részt veszek a képzésben (Bevezetés a marketingkutatásba /  adatfelvételi eszközök használata). Hadd magyarázzam meg: 2000-2001 óta tanítottam különböző főiskolákon, egyetemeken (pl. ELTE, BME, Közgáz - lásd az oktatási oldalamat), nemrégiben felkértek, hogy politológusoknak tartsak informatika órát, aminek a lényege, hogy hogyan tudnak politológusok informatikai/internetes eszközöket kutatási célokra felhasználni. Végül a kurzus az utolsó pillanatban mégsem indult el, viszont a tematika elkészült.

Nyár közepén találkoztunk Klenovszki Jánossal (az NRC ügyvezetőjével), aki a MÜTF-ön induló képzés felelőse és közel tizenöt éve ismerjük egymást, mivel együtt jártunk egyetemre. Ekkor került szóba, hogy indul egy képzés, ahol adaptálni lehetne a politológiás kurzust, vagyis bevezetni a hallgatókat, hogy általában hogyan használhatók az informatikai és internetes eszközök kutatásra.

A dolog kétségtelenül nagy kihívás lesz, politológia kurzusnak is az lett volna, viszont szándékaim szerint a hallgatóknak olyan ismereteket fog nyújtani, amit praktikusan fognak tudni használni a hétköznapok során. Közben biztosan rengeteget fogok belőle tanulni én is - majd időről-időre beszámolok a képzésről ezeken az oldalakon is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pmsz nrc mütf piackutatás képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr94647427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása