HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

A blogok 95%-át félbehagyják

2009.06.09. 11:25 pinter.robesz

Miközben ezt a New York Times hírt olvasgattam, felmerült bennem, hogy írni kellene ide, nehogy egy álom szertefoszoljon és ez a blog is elhagyatva feküdjön valahol a digitális mezőkön (a képhez a cikk adta az ihletet).

Szóval kedvcsináló a blogok félbehagyásáról szóló cikkhez - amely a Technorati 2008-as kutatásának apropójából készült:

"Douglas Quenqua reports in the NY Times that according to a 2008 survey only 7.4 million out of the 133 million blogs the company tracks had been updated in the past 120 days meaning that "95 percent of blogs being essentially abandoned, left to lie fallow on the Web, where they become public remnants of a dream — or at least an ambition — unfulfilled."

A teljes cikk itt olvasható: http://www.nytimes.com/2009/06/07/fashion/07blogs.html

Ezek szerint amúgy olyan 7-10 millió aktív blog lehet az interneten, amiből 50-100 ezer generálja a forgalom nagy részét, a többit leginkább csak az írója olvassa.

A félbehagyásnak több oka lehet, sokan elvesztik a kezdeti lelkesedést, mások nem találnak elég időt a dologhoz, végül vannak, akik szándékosan döntenek a félbehagyás mellett (például, mert zaklatni kezdik őket, vagy utóbb rossz ötletnek találják az egészet).

Azt hiszem, ha én valamikor abba fogom hagyni a blogolást, annak alapvetően az időhiány lesz az oka. Elég sokat köszönhetek a blog írásnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: technorati blogolás időhiány ny times

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr711173406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása