HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Ötletgazda, infoszerző, döntéshozó és ügyintéző - avagy hogyan lesz otthon internet

2008.10.16. 00:20 pinter.robesz

A Mérem ahogy tudom. Mit is? - szekcióban két Nagy István adott elő egymás után, ezt a Magyar Telekomos előadásán jegyzeteltem:

- otthoni internetre mar majdnem minden potencialis vasarlo elofizetett, fogy az utanpotlas, mivel sok a digitalis irastudatlan.
- 2001-hez kepest az 55 ev felettiek koreben nem nott igazan az internet penetracio /nem jon az ezustgeneracio/.
- informacios irastudatlanoknal a gyerekek segithetnek, hogy legyen otthoni eleresuk, ha iskolas koru gyerekeik vannak.
- az otthoni internet elofizetes megvasarlasahoz vezeto igenyek: tanulas, munkahelyen kivul is akarja hasznalni, kapcsolattartas igenye (pl. Kismamaknal), szamitogepes jatekok.
- mobil internetnel a szemelyes tapasztalat a legfontosabb, hogy melyik szolgaltatot valasztjak.
- elofizetesnel a szzempontok: ar, gyorsasag, megbizhatosag, korlatlansag, van-e sajat szamitogep vagy venni/modernizalni kell.
- mar internetezoknel szempontok az otthoni elofizetesnel: gyorsasag az elso (ar/ertek arany figyelembevetelevel).
- elofizetesnel kulcsszereplok: otletgazda es infoszerzo rendszerint a gyerek, a donteshozo az apa, az ugyintezo apa vagy anya (felnott).
- profi internetezo atlag-eletkora 28 ev, es atlag 8,5 eve hasznal netet idehaza.
- nem otthon internetezok jovedelme jellemzoen kisebb /az ar meg mindig szerepet jatszik, de feltehetoen a gep ara es nem az internet ara/
- a letoltok jellemzoen otthoni felhasznalok.
- otthoni netezok 91%-a minden nap netezik.
- nevelesi programok es content nelkul nem fog noni a penetracio. A szolgaltatoknak pedig akcios arajanlatokat kell adni.

Szólj hozzá!

Címkék: internet hungary otthoni internet

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr57716212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása