HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Mi változik, ha mindenkinek lesz okostelefonja?

2012.11.21. 06:41 pinter.robesz

A fentebbi címmel tartottam tegnap előadást a HWSW App! konferenciáján, azon a rendezvényen, ahol általában a legnagyobb Magyarországon az egy négyzetméterre eső alkalmazásfejlesztők száma idehaza. Persze e mellett "megrendelőket", valamint tipikus ügynökségi embereket és egyéb megmondókat is szép számmal találni. Az elsődleges célközönségnek (értsd alkalmazásfejlesztők) elsősorban azt kívántam adatokkal is alátámasztva elmondani, hogy az okostelefon felhasználók tábora már ma is cizellált, több szegmenst tartalmaz és a bővülés jelenlegi ütemét elnézve a jövőben újra- és újra fel kell majd fedeznünk ezt a területet, mivel az újonnan becsatlakozók felülírják a mindenkori trendeket. Az okostelefonosok például ezekben a hónapokban változnak át a prémium közönségből szépen lassan mainstream közönségekké. Így, többes számban. Az adatok továbbra is az Ipsos MobiNauta kutatásból származtak - és íme a diák:

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás okostelefon diffúzió penetráció terjedés szegmens Magyarország Ipsos MobiNauta

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr764916565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása