HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

A digitális televíziózásról

2008.12.16. 11:10 pinter.robesz

Itt járt ma nálunk a Delta forgatócsoportja Nagyistók Tibor szerkesztő vezetésével és a (digitális) televíziózás jövőjéről beszélgettünk (a legendás Kudlik Júlia sajnos már nem dolgozik a műsorban). Gábos Zsuzsa, a médiakutatási üzletág vezetője a tévémérés megújításáról, az újfajta mérőműszerekről, a nézőmérés átalakulásáról beszélt, jómagam pedig a várható jövőbeli trendekről.

Jelenleg olyan 3-4 órát néznek a magyarok naponta tévét és ez várhatóan a jövőben sem fog radikálisan megváltozni, viszont a tévézés szépen lassan átalakult az elmúlt évtizedekben, a hétfő adásszünnap óta (gyermekkorom furcsa emléke) elég messzire jutottunk el és még csak egy új tévés korszaknak az elején vagyunk.

Mivel ebben a témában követtem már el egy pár írást (talán itt foglaltam legjobban össze, hogy mit gondolok a témáról: Digitális tévé, a nagy előremenekülés), most nem szaporítanám feleslegesen a szót.

Egy öt-tíz perces felvételbe persze nem fér bele minden. Amiről most beszélgettünk, az a négy "képernyő" harca (mozi, tévé, számítógép, mobiltelefon), a nézői szokások lassú változása, a (tévé)műsorok és a csatornák szétválásának lehetősége, a magáncélú archiválhatóság korlátozódása és kiváltása fizetős szolgáltatással, illetve az a sokszínűség, ahogy a tartalmakat elérheti az ember (pl. hagyományos analóg vagy digitális TV, IPTv, digitális tékák, webcast, videómegosztó oldalak, torrent, hagyományos cserebere stb.).

Remélem, hogy megtudom időben a felvétel sugárzásának idejét, vagy az MTV oldalán kint lesz a dolog, és akkor majd szólok itt is, hogy megnézhető legyen.

Szólj hozzá!

Címkék: torrent webcast iptv delta digitális tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr80825846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása