HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Miről csiripeltek a piackutatók szeptemberben

2012.10.16. 11:44 pinter.robesz

Bár idehaza nem mondhatnánk népszerűnek a twittert, ettől még az él és virul számos országban és szakmai közösségben – mint amilyen például a piackutatás. Ennek köszönhető, hogy pár hónappal ezelőtt a Research-Live egy remek új szolgáltatást indított a Dollywagon közösségi média kutató céggel közösen, mégpedig hónapról-hónapra közzéteszi, hogy miről csiripeltek a legtöbbet a piackutatók. Kiváló trendfigyelő eszközről van tehát szó, ami megmutatja, hogy mit gondol a szakma, mi az, ami éppen érdekes. Ráadásul elérhetővé teszi a twittert nem használók számára is a legérdekesebb anyagokat. Érdemes tehát figyelni, hogy mikor jelenik meg az újabb cikk az előző hónap „legkicsiripeltebb” témáival.

A szeptemberi kínálat elérhető ebben a cikkben. Első helyen a kedvenc piackutatóm, Ray Poynter négy diszruptív (tehát a jelenlegi helyzetet felrúgó, megszakító) piackutatási változásról írott blogposztja áll. De találunk itt közösségi média kutatásról, big data-ról és két Google Analytics-ról szóló hírt is.

Jó csemegézést!

Pintér Robesz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr644851708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása