HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Ismét GOR – General Online Research 2010 konferencia

2010.03.18. 09:53 pinter.robesz

Már azt hittem, hogy a válság ezt a rendezvényt is bedöntötte – nem kaptam ugyanis információt felőle, de egy netes keresés kiderítette, hogy idén is lesz General Online Research, vagyis GOR, mégpedig a németországi Pforzheim egyetemén. A fekete-erdei fürdőváros különleges helyszín, emiatt ezúttal nem csak a szellemi felfrissülés, hanem a testi örömök is előtérbe kerülhetnek.

A programot megnézve ismét széles merítéssel találkozhatunk, május 26-án kerül sor az előzetes workshopokra. Az öt, egyenként két és fél órás műhelyen olyan témákba ássák bele magukat a résztvevők, mint például a szemkövetés használata a usability tesztekben és a webes kutatásokban; az online panelek és az online közösségek; és az online survey kutatások buktatói illetve sikertényezői.
Magára a konferenciára május 27-28-án kerül sor, ahogy megszokhattuk mindkét nap elején plenáris előadások lesznek, majd három párhuzamos szekcióban zajlik a munka. A nyitó előadó személye és témája még nem ismert, de a szekciók tematikája már igen. Számomra érdekesnek tűnik a panel minőségével foglalkozó szekció, a privacy és bizalom, a közösségi oldalak kutatása, és külön szekció foglalkozik a Twitterrel, valamint a 2009-es választásokkal is. Nem sorolom itt most fel az egész menüt, tessék megnézni és aki teheti látogasson el a konferenciára, nem fogja megbánni.
A konferencia programja itt nézhető meg: http://conftool.gor.de/conftool10/index.php?page=browseSessions

Szólj hozzá!

Címkék: usability privacy konferencia twitter 2010 közösségi oldalak gor general online research szemkövetés

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr911849035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása