HTML

CAWI - blog az online kutatásról

Pintér Róbert vagyok. 2008 szeptembere óta foglalkozok online kutatással főállásban (2012-ig az Ipsosban), jelenleg mint mobil kutatásvezető az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél dolgozok. Elsősorban az online (CAWI: Computer Assisted Web Interviewing) és az okostelefonos módszertannal készülő kutatások fejlesztéséért vagyok felelős. A munkám során érdekes hírekkel, adatokkal, dilemmákkal találkozok, amik remélhetőleg segíthetnek másoknak is, így a CAWI-vel és online témákkal foglalkozó kutatóknak és ügyfeleknek.

Friss topikok

Linkblog

Új ISO szabvány a panelekről

2009.03.25. 10:30 pinter.robesz

Hosszas munka után tegnap publikálta az ISO új, a panelekkel és ezen belül kiemelten az online panelekkel foglalkozó szabványát (ISO 26362:2009). A 13 oldalas dokumentáció 80 frankért megvásárolható itt.

A dokumentáció irányelveket és definíciókat tartalmaz a panel kutatással kapcsolatban, olyan területeket lefedve, mint a toborzás, paneltagok validálása és a panelek mérete és egyéb jellemzői. Egyébként nem ez az első minőséggel foglalkozó anyag a területen, az ausztrálok nemrégiben fogadtak el egy iparági szabályozást és hasonló készül az USA-ban is.

Tavaly Dublinban publikálta az ESOMAR 26 pontos kis kátéját, amely az online kutatások és panelek minőségével kapcsolatban fogalmaz meg olyan kérdéseket, amelyekkel nem árt tisztában lenni az ügyfeleknek az adott piackutató cégek gyakorlatát illetően.

A héten amúgy mi is kiemelten kezdtünk el foglalkozni házon belül a panelekkel és online kutatásokkal kapcsolatos minőségi elvek még alaposabb kidolgozásával, úgyhogy nagy segítség lesz ez az ISO anyag.

 

Szólj hozzá!

Címkék: minőség esomar iso online panel

A bejegyzés trackback címe:

https://cawi.blog.hu/api/trackback/id/tr821024250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása